Sylvia valgte å droppe gressplenen og basere hele den nye hagen i Larkollen på en lys og litt grov singel. Resultatet er en kreativ og lun oase med farger og god atmosfære.

 

Man kan kanskje kalle Larkollen syd for Moss ett søvnig sommersted, men det er lite som minner om søvnig planlegging når vi tar en titt inn i Sylvias hage.

Hun forteller selv at det tok noe tid for å lande på stilen, men hun har ikke angret på at de valgte bort gressplenen til fordel for singel i hagen.

— Det gir meg rom for kreativitet, sier Sylvia.

Og kreativ er denne driftige damen. I tillegg til jobb, deler hun villig sine ideer og kreative løsninger med sine mange følgere på Instagramkontoen «hagenminilarkollen».

— Hagen gir meg energi. Den er blitt ett rekreasjonsområde som både gir energi og ro, sier hun.

Singel og grus

Muligheten bød seg da ekteparet bygde nytt hus. Ofte overtar man en allerede opparbeidet hage. Nå hadde de muligheten til å sette sitt eget preg på utearealene.

— Jeg leste at det er gressplenen man bruker mest tid på i hagen, og da tenkte jeg at jeg heller ville bruke tiden min på andre ting, ler Sylvia.

De prøvde tre ulike typer singel før valget falt på en lokal variant fra Råde pukkverk.

— Vi likte denne typen, som var lys og ikke for liten. Når singel utgjør en stor del av hagen, er det kjekt å like fargen på steinen. En svipptur innom de nærmeste pukkverkene er å anbefale. Det er variasjoner selv innen Østfold, sier hun.

Grunnarbeid

Sylvia passet også på å legge ned godt med grunnarbeid før de fordelte grusen utover. Ett godt drenerende underlag, komprimering og duk ligger under grusen fra Skolt pukkverk. Da er jobben gjort for mange år fremover.

Kundesenteret hos Skolt pukkverk får mange henvendelser om hvilke størrelser som egner seg og hvordan man skal gå frem for å oppnå ett godt resultat. Prinsippet er det samme som ved all annen oppussing og oppgradering hjemme: Det er veldig viktig at det litt kjedelige grunnarbeidet blir gjort på en god måte.

Skolt Pukkverk har samarbeidspartnere som kan bistå med prosjektene dine om du syns de blir for krevende.

Visuelt

— Krukkene og kassene mine kommer bedre frem når de er plassert på slik singel, sier Sylvia.

Her er det lite som minner om en steinørken i denne frodige hagen, hagenminilarkollen! Noen krukker er beplantet med stauder, andre med små trær. Små plattinger og anlagte stier lager spennende inntrykk og variasjon.

Praktisk

— Jeg kan ommøblere hagen nærmest når jeg måtte ønske det, sier Sylvia. Krukker og hagemøbler kan flyttes rundt huset, slik at de finner le på vindfulle dager og sval skygge når det blir for hett.

Et gjerde og ett par varianter av hekk rammer inn Larkollens oase – gode kontraster i en hage som er blitt til noe utenom det vanlige.

Flere inntrykk fra Sylvias hage

Hagesingel kan benyttes i flere typer uterom.

Hagesingel kan benyttes i flere typer uterom.

Singel og grus er perfekt til flere typer uterom, gårdsplass, hage og oppkjørsel. Den er drenerende,  dekorativ og renslig. Gjør du en god jobb i forkant, har du en nærmest vedlikeholdsfri oppkjørsel i mange år. Singel er slitesterk og faller naturlig inn i miljø og landskap. Singel kan også brukes som underlag til terrasser, drenering og oppretting før støping. Den er ikke for grov og dermed lett og jobbe med for hånd.

Se våre ulike typer hagesingel i nettbutikken

Nyhet

Hagesingel hvit

Hagesingel hvit

Hvit hagesingel for innkjørsel, gangvei, blomsterbed. Frisker opp med sin lyse farge. Hvit singel har vi tilgjengelig fra Skolt Pukkverk, Moss og Aasekjær Miljøpark, Halden

1 529 kr/tonn
inkl. mva. + levering

Hagesingel 8-12

Hagesingel 8-12

Hagesingel for innkjørsel, gårdsplass, biloppstillingsplass og gangvei. Singel 8-12mm har vi kun tilgjengelig fra Moss Pukkverk. I de fleste andre avdelinger lages 8-16mm. Fargen er hovedsakelig grå, mengde hvit stein som kommer med varierer etter hvor i bruddet singelen kommer fra.

306 kr/tonn
inkl. mva. + levering

Hagesingel 8-16

Hagesingel 8-16

Hagesingel for innkjørsel, gårdsplass, biloppstillingsplass og gangvei. Benyttes ofte under støp.

346 kr/tonn
inkl. mva. + levering

Se alle produktene i nettbutikken ›