En innkjørsel med singel krever et solid grunnarbeid for å holde seg pen.

 

En oppkjørsel eller en gårdsplass belagt med singel – eller grus, som man gjerne kaller det – gir et velkomment inntrykk av boligen. Denne løsningen egner seg også godt ved fritidsboligen.

Et grundig grunnarbeid er viktig for at dette skal vare. Hvis grunnen består av leire, så må du grave denne vekk og legge duk. Deretter fyller du på med drenerende pukk, f.eks. 20-63mm. Jo tykkere lag med pukk, desto mer solid blir gårdsplassen.

Ved hard grunn kan du velge pukkstørrelse 20-63mm i ca. 30 cm tykkelse. Denne er såpass stor at det er best å jobbe med maskin.

Når laget med pukk er planert med hoppetusse, bør du legge et topplag med subbus 0-20 mm eller stensand 0-8 mm. Gjerne subbus 0-20 mm i ca. 10 cm tykkelse. Husk å legge et fall bort fra bygninger for å lede vekk regnvann. Komprimer lagene nok en gang.

Nå kommer det artigste, nemlig topplaget. Etter å ha lagt grunnlaget med komprimert pukk og subbus eller stensand, står du fritt til å velge hva du vil pryde innkjørselen din med. Du kan velge forskjellige størrelser på singelen, og du kan velge forskjellige fargetoner.

Se utvalget i nettbutikken for å velge den typen du mener passer best til din oppkjørsel eller gårdsplass.

Lykke til!

Hagesingel perfekt til oppkjørsel og gårdsplass. Den er drenerende, dekorativ og renslig. Gjør du en god jobb i forkant, har du en nærmest vedlikeholdsfri oppkjørsel i mange år. Singel er slitesterk og faller naturlig inn i miljø og landskap. Den kan også brukes som underlag til terrasser, drenering og oppretting før støping. Den er ikke for grov og dermed lett å jobbe med for hånd.

Se singel, pukk og subbus i nettbutikken

Hagesingel 8-16

Hagesingel 8-16

Hagesingel for innkjørsel, gårdsplass, biloppstillingsplass og gangvei.

330 kr/tonn
inkl. mva. + levering

Pukk grov

Pukk grov

Drenerende pukk til bærelag og oppfylling.

273 kr/tonn
inkl. mva. + levering

Subbus fin

Subbus fin

Subbus kan brukes til reparasjon av grusveier og hytteveier og til oppretting av uteareal og gårdsplasser.

220 kr/tonn
inkl. mva. + levering

Se alle produktene i nettbutikken ›